Så kan kalas och fester ge bättre hälsa

Nyckeln till ett långt och lyckligt liv är egentligen inte så överraskande. Social samvaro är det som får oss att leva längre, menar forskningen. Så viktiga är våra relationer att de till och med betyder mer än kost och träning. Med detta som bakgrund är det enkelt att förstå varför kalas, fester och andra sociala sammankomster spelar en väsentlig roll för välbefinnandet. Ska du samla människorna i ditt liv? Du hittar allt du behöver i kalasväg på Partykungen.se, en festbutik som har allt från kalasballonger till engångsartiklar för speciella tillfällen. Att beställa partyartiklar online är smidigt och ger dig tid att fokusera på maten och lekarna.

Umgängets positiva hälsoeffekter

Vare sig det har en evolutionär eller kulturell grund trivs människor inte med ofrivillig ensamhet. Umgänge stimulerar bildningen av må-bra-hormonet oxytocin, vilket i sin tur kan minska stress och oro i kropp och psyke. Att umgås med andra, och då särskilt med sådana man tycker om, kan rentav minska risken för att drabbas av Alzheimers. Du kan läsa mer om samvarons positiva hälsoeffekter på Karolinska Institutets webbplats. Hur hänger då kalas och festligheter ihop med detta? Relativt nya studier visar att partyn av olika slag påminner oss om hur älskade vi är.

Socialt stöd av kalas och fester

Det är en fråga om att känna att man har socialt stöd och det räcker med en liten krets för att den stora nyttan ska göra sig påmind. Från studentfest till 100-årskalas, som du märker när du botaniserar i utbudet på Partykungen.se förekommer alla möjliga firanden. Du måste inte bjuda in en massa personer för att kalaset ska vara välgörande. Även en mindre middag med dina närmaste påverkar hälsan positivt.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *