Investera i din hälsa

Din hälsa och ditt välmående är avgörande för att leva ett bra liv. Vägen mot välmående handlar inte om prestation, utan om att ta hand om sig själv. Genom att investera i dig själv och din hälsa att du stärka ditt psykiska välbefinnande och därmed må bättre. Ibland krävs det pengar för att kunna göra viktiga hälsoförbättringar, exempelvis för att kunna köpa nyttigare mat eller träningskort.

Panta dina smycken

Känner du att du inte har råd att investera i ditt välmående? Räcker pengarna inte till för yogaklasser, varierad kost och avkoppling? Då kan du överväga att skicka in dina smycken för belåning. Hos pantbanken kan du beställa en gratis pantpåse för att skicka in dina värdesaker. I påsen finns tydliga instruktioner för hur du går tillväga. Använd alltid en digital pantbank, exempelvis Belona, om du vill slippa papperskrångel och kölappar. När pantbanken tagit emot dina smycken får du ett låneerbjudande skickat digitalt till dig. Om du godkänner det får du pengarna utbetalda till ditt konto inom fem minuter. Pengarna kan du använda till något som får dig att må bättre.

Unna dig sådant som du mår bra av

Vad får dig att må bra? Är det ett hårt träningspass, en utflykt i skogen eller en hotellnatt? De flesta kan öka sitt psykiska välbefinnande med goda kostvanor, motion, bra sömn och mindre stress. Hos Livsmedelsverket hittar du kostråd som får dig att må bra och hålla dig frisk. Mycket frukt och grönt såväl som nyttiga fetter, fullkorn och bra protein ger dig en bra grund. Att äta hälsosamt är ibland dyrare än att äta skräpmat eller näringsfattig mat, men du bör se det som en investering i dig själv. Ju hälsosammare mat du äter, desto bättre kommer du att må, vilket i sin tur kan resultera i högre produktivitet. Detsamma gäller för sömn, träning och andra livsstilsfaktorer.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *